Microsoft zal 32 tijdelijke winkels openen

... Maar niet in Europa. Het bedrijf uit Redmond maakt zich op om 32 "pop-up stores" te openen in de Verenigde Staten (Atlanta, Denver, New York, ...) en in Canada (Edmonton, Toronto). Tijdelijke winkels voor tijdens de eindejaarsfeesten. Of niet?

post-image-3

In de VS heeft Microsoft al "echte" bakstenen winkels, maar nu gaat het enkel om het lokken van klanten tijdens hun jacht naar kerstgeschenken. Wat de Amerikanen verbaast is niet zozeer het oprichten van deze winkels, als wel het aantal dat plaatselijke waarnemers op slechts 12 geschat hadden.

Al in 2011 had Microsoft zijn beslissing bekend gemaakt om 75 winkels te openen in een tijdspanne van drie jaar. De meest efficiënte van deze tijdelijke winkels zouden dus wel eens permanent kunnen worden. En is het toeval dat de winkels waarvan de locatie al gekend is, over het algemeen dicht bij winkels met het appel-logo liggen?

De inzet is met name de verkoop van tablets. Microsoft heeft nog niet bevestigd dat het zijn eigen Surface tablets zal verkopen, maar voor de waarnemers bestaat er geen twijfel meer. De fabrikant zou mogelijk zelfs zijn eigen tablet (waarvan een beperkt aantal gemaakt wordt) alleen in zijn eigen winkels verkopen... Een beetje zoals Apple doet. Toen wij Microsoft hierover contacteerden, heeft het bedrijf bevestigd dat bij zo`n winkels niet gepland staan.

Show More
Back to top button
Close
Close