Lexmark stopt met de inkjet. Wat is de impact voor de Belgische partners?

Nu Lexmark definitief stopt met zijn inkjet-activiteit, hebben wij gevraagd aan Niels Priem, algemeen manager voor de Benelux, wat de gevolgen van deze beslissing zouden zijn voor de Belgische resellers en hun klanten.

post-image-3

Volgens de Nederlandse baas heeft de stopzetting van de Retail activiteit eind verleden jaar de impact van deze nieuwe beslissing beperkt voor de Belgische resellers. "De meeste partners van Lexmark focussen zich op professioneel lasermateriaal en document oplossingen". Maar bovenal kan Lexmark nu al zijn energie wijden aan de verschillende overnames die het de laatste maanden deed, waarbij het de bedoeling had zijn waaier oplossingen met toegevoegde waarde  uit te breiden. En zo wordt Lexmark stilaan van een hardware bedrijf een bedrijf dat "end-to-end" oplossingen wil aanbieden.

Wat de ondersteuning aan klanten en de relaties met Dell betreft, die deze printers verkoopt, stipt Lexmark aan dat de fabriek van inkjet printers pas einde 2015 stopgezet wordt, zodat de voorraden, de ondersteuning en de dienstverlening voor de gebruikers nog meerder jaren verzekerd kunnen worden. Ook de accessoires zullen beschikbaar blijven voor alle bestaande klanten.

Show More
Back to top button
Close
Close