Laatste dag van IFA: Windows 8, foto en telefoons

Een van de vedetten van Berlijn zal toch wel Windows 8 geweest zijn, dat zijn eerste stappen in de echte wereld gezet heeft. Zoals u weet wordt Windows 8 verwacht op 26 oktober, maar hij is al wel te vinden op tal van tablets en draagbare pc`s van alle mogelijke fabrikanten. Opgelet echter, ook Android -het OS van Google- is er ook nog, met zijn versies 4.0 en 4.1.

post-image-3

En net als de tv`s worden de telefoons steeds slimmer, met NFC chips voor communicatie op zeer korte afstand. Via een simpel contact tussen de nieuwe Sony smartphone en een koptelefoon of  luidsprekers worden de toestellen met elkaar verbonden. Maar de grote trend is toch de schermen die groter worden, zelfs meer dan 5,3 inch. Grote telefoons, die kleine tablets willen worden.

Wat fototoestellen betreft, daarvoor worden de grote nieuwigheden verwacht op Photokina (Keulen van 18 tot 23 september), maar hier is alvast de trend te merken dat ook deze toestellen een internetaansluiting hebben. De meeste compacts worden nu Wi-Fi, om de foto`s naar de sociale netwerken te kunnen verzenden.

Nog een trend: de compacte camera`s erven van het Android besturingssysteem de mogelijkheid om apps te downloaden: teken software, beeldbewerkers,  enz. Een andere trend is de verdwijning van de knoppen op fototoestellen, die voortaan volledig via het aanraakklavier bediend worden.

En tot slot de domotica, die zou kunnen uitgroeien tot een massamarkt De microgolf vanop afstand opstarten, de temperatuur in huis regelen vooraleer men thuis komt, het alarm inschakelen, ... Dit alles kan men met zijn telefoon of tablet doen. De domoticamarkt was tot nu toe voorbehouden voor high end toestellen, maar zou een simpele gadget kunnen worden die geleverd wordt door de fabrikanten van IT en huishoudtoestellen. Sommigen van hen, zoals Samsung, Philips of LG, zijn aanwezig in deze twee werelden: IT en huishoudtoestellen. Wellicht halen zij hieruit een voordeel.

Show More
Back to top button
Close
Close