Overname van Arrow Electronics door Altimate: en wat met België?

Enkele dagen na de aankondiging van de fusie tussen de twee grote verdelers blijft de informatie fragmentarisch. De situatie zit vast tot de Europese Commissie de aankoop goedkeurt, maar de grote lijnen tekenen zich toch af.

post-image-3

Gedurende de minimumperiode van twee maanden voor de regulerende instanties hun finaal akkoord geven, kunnen Arrow en Altimate bijna niet communiceren en blijven zij de allure van concurrenten houden. Voor Arrow zal deze uitbreiding (praktisch voor 99% een aankoop) een bredere portefeuille verzekeren - vermits Arrow eerder actief was in beveiliging en Altimate (ex-Distrilogie) in opslag en virtualisering.

De situatie in België lijkt het minst zorgen te baren: de "overlap" van producten is erg klein, wat niet het geval is voor andere landen zoals Spanje weer het beveiligingsaanbod van Altimate groter is.

Gaat de fusie deur, dan laat alles geloven dat het grootste Belgische team -dat van Altimate (40 mensen)- in haar lokalen in Woluwe, of mogelijk zelfs in nieuwe lokalen, de 15 medewerkers van Arrow zal verwelkomen. Dit alles moet in de volgende weken duidelijk worden.

Show More
Back to top button
Close
Close