Lenovo en Google verkopen apps en tablets online

Het fenomeen van de software App stores krijgt ook een hardware staartje dat misschien niet onverwacht, maar wel verontrustend is voor de toekomst van het kanaal.

post-image-3

Na Apple, dat zijn App Store uitbreidt tot de AppleStore, en na Amazon dat zijn e-book readers online verkoopt, is het de beurt aan de Chinees Lenovo en aan Google om met de verkoop van hun producten op het web te beginnen.

Google zal in de VS een online winkel voor tablets openen. En wel voor de modellen van Samsung en Asus. Sommige van die producten zouden Google co-branded kunnen zijn, zo meent de Wall Street Journal te weten Het is de bedoeling om met Amazon op zijn eigen terrein de concurrentie aan te gaan, en om Android aantrekkelijker te maken voor de ontwikkelaars. Wanneer de online winkel gelanceerd wordt is niet gekend.

En tegelijkertijd opent Lenovo een online winkel voor applicaties gericht naar grote bedrijven. De bedoeling daarvan is dat zij het downloaden  kunnen beheren van professionele toepassingen voor tablets die onder Android 3.1 (en hoger) draaien.

Met de Lenovo Enterprise App Shop kunnen bedrijven applicaties in grote hoeveelheden aankopen aan lagere prijzen, en de personeelsleden kunnen er applicaties downloaden die goedgekeurd en gecertificeerd zijn. De site zal ook dienen als een plaats waar men software licenties kan aankopen.

De App shop van Lenovo is een dienst die in de cloud gehost wordt. De tarieven zijn nog niet gekend.

Show More
Back to top button
Close
Close