Hitachi Information brengt zijn kanaal naar de cloud

Enkele dagen geleden heeft Hitachi Data Systems op het Atomium meer dan 70 klanten en partners verzameld om haar visie uiteen te zetten over de storage voor de volgende 3 jaar. Het thema van de sessie: "The rise of the information center".

post-image-3

Bob Plumridge, CTO van HDS EMEA, legde daarbij de nadruk op de evolutie van de storage en de centrale rol van data. Volgens hem zal de informatie van het bedrijf zijn kracht tot veranderen vormen ("Power of Change"). Vandaag worden de bedrijven geconfronteerd met het probleem om zeer oude gegevens te kunnen herbruiken. Dat is waarom HDS investeert in de cloud infrastructuur, maar ook in de content van de cloud en -over een jaar of twee- in de "information cloud".

Loskoppeling van gegevens
 
HDS gelooft dat gegevens losgekoppeld moeten worden van de toepassingen waarin zij gecreëerd werden. "De levensverwachting van een toepassing bedraagt immers 5 tot 6 jaar, en dus moet men de gegevens onafhankelijk van deze toepassingen maken. Het volgende stadium zal zijn om intelligentie te geven aan voorwerpen, om in de BI te passen. Met de historiek van medische gegevens van een persoon (zijn scans van verschillende jaren bijeengebracht) zal men bijvoorbeeld de diagnose kunnen maken van de evolutie van een ziekte. Deze evolutie wordt voor de volgende 48 maanden verwacht".
 
Al dan niet gestructureerde gegevens ... wat is het verschil?
 
Een andere trend is het afkalven van de grens tussen gestructureerde en niet-gestructureerde gegevens.
HDS stelt vast dat bij het ontplooien van de cloud de voorkeur gegeven wordt aan de private cloud.. "De publieke en hybride cloud boezemen nog teveel angst in op vlak van beveiliging, meent Frank Opsomer, Channel Sales Manager Belux. Maar zodra dit obstakel uit de weg geruimd is volgt er een explosieve groei".
 
HDS maakt zich sterk dat het vanaf heden de private cloud kan implementeren door het multimerk computerpark en de bestaande infrastructuur van het bedrijf te herbruiken.
 
HDS belooft dat het de Capex en Opex uitgaven van de klanten zal drukken. "20% van hun budget valt onder de  Capex en 80% onder de Opex. Men ziet dat de Leasing terug opkomt. De klanten willen niet in machines investeren, maar in opslagcapaciteit".
 
Vandaar de noodzaak voor HDS om samen met zijn partners diensten te ontwikkelen voor "capacity on demand" en de knowhow om deze capaciteit op vraag van de klant in een minimum van tijd te kunnen ontplooien.
 
De SLA verkopen
 
Een ander voordeel dat tijdens het Forum naar voren geschoven werd is de SLA (Service Level Agreement): de bedrijven houden alles wat inkomsten genereert onder eigen controle, maar vertrouwen hun infrastructuur toe aan SLA contracten. HDS zet in op het feit dat de partners in de volgende 3 jaar steeds meer managed services zullen verkopen. Net zoals zijn kanaal zegt HDS dat het geëvolueerd is van het box moving naar diensten en SLA. 30% van de kosten van een IT afdeling spruiten voort uit het beheer van de infrastructuur, 25% uit de lease&buy van toestellen, en de evolutie gaat duidelijk naar diensten, besluit Frank Opsomer.
 
Dat is waarom HDS zegt dat het zijn partners erop wil voorbereiden om niet langer enkel materiaal en software te verkopen, maar ook diensten. "Wij hebben onze eigen interne diensten voor de opslag, en onze partners zijn opgeleid om meer volledige diensten aan te bieden met toegevoegde waarde". HDS is op zoek naar een complementariteit tussen haar aanbod en dat van zijn kanaal, en wil dubbel gebruik vermijden dat tot spanning zou leiden. "Wij zoeken uit hoe iedereen de ander kan aanvullen. Wij vormen de datacenters en de opslagsites van onze globale integratoren om, om hen een TCO aan te bieden die tot 50à60% lager ligt".
 
Voor de andere (lokale) partners die transformatiediensten aanbieden, belooft HDS dat het hen helpen zal om de TCO van hun klanten te verminderen. Een heel programma.

Show More
Back to top button
Close
Close