De markt van de beveiliging groeit met 9%

De bedrijven investeren in de bescherming tegen DDoS aanvallen, maar het groeiend aantal mobiele toestellen vergt nieuwe beschermingsmaatregelen. Niet alle operatoren profiteren daar echter van.

post-image-3

Canalys deed onderzoek naar de markt van de netwerkbeveiliging in de EMEA zone, en stelde vast dat er een sterke stijging is van de vraag, maar dat de belangrijkste winnaar Cisco heet.

Deze markt, die voor het laatste trimester 2011 geschat werd op 674 miljoen dollar, kende een groei op jaarbasis van 9,0%, en van 12,8% in het laatste trimester.

Cisco doet het nog beter, met een groei van 18,8%; het staat bovendien op de eerste plaats doordat het een kwart van de markt inpalmt (24,4%). Nummer 2, Check Point, is goed voor 17,7% van de markt, maar kent een groei van 19,2%. De grote verliezer dit trimester is Juniper, dat een derde plaats behaalt met 12,4%, maar een daling vertoont met 14,6%.

Over het algemeen is er in Europa een sterke groei, ondanks de grote daling in Zuid-Europa.

Volgens Canalys dankt Fortinet, dat zijn groei met 2 cijfers voortzet (10,3%) zijn positie aan de channel initiatieven die het verleden jaar lanceerde, en een uitgebreide portefeuille tot en met datacenters.

Canalys verwacht zich aan een agressiever prijsbeleid via kortingen, promoties en ander. Deze trend zal getrokken worden door de kleine fabrikanten die marktaandeel van hun grote concurrenten zullen kunnen wegsnoepen.

Show More
Back to top button
Close
Close