Global Partner Conference: HP verfijnt zijn programma

Het is (zoals zo vaak) in Las Vegas dat HP haar wijzigingen in het Partner programma onthult, vooral wat cloud en diensten betreft. De strategie berust op de PartnerOne en ServiceOne programma`s. Het nieuwe thema, "Multiply your opportunities", werd voorgesteld in aanwezigheid van 2000 partners.

post-image-3

Het menu van PartnerONE wordt uitgebreid met enkele nieuwe cloud specialisaties en de samenwerking tussen de partners onderling. Volgens een door HP uitgevoerd onderzoek "zou de cloud markt in 2013 goed zijn voor 143 miljard dollar, reden waarom het kanaal oplossingen wil die software en diensten omvatten en de samenwerking tussen de partners bevorderen".

Het antwoord dat de fabrikant hierop biedt is HP Interchange, een sociaal netwerk waarmee een partner een andere kan vinden en met hem kan samenwerken om een gemeenschappelijk cloud aanbod te ontwikkelen.

Het Cloud Channel van HP kent meerdere specialiteiten: Builder, Reseller en Services Provider. De eerste beheert de hele cloud, inbegrepen de infrastructuur, terwijl de Reseller cloud diensten kan verkopen (de zijne of die van een ander) zonder in de infrastructuur te moeten investeren. De Services Provider tot slot bouwt zijn eigen cloud, om daar zijn diensten aan te bieden.

Nieuw: de Cloud Specialist

In dit kader heeft HP het statuut van Cloud Builder Specialist in het leven geroepen. Dat is een nieuwe PartnerOne specialisering voor de partners die een cloud expertise hebben op basis van de CloudSystem oplossingen van HP. Deze specialisering omvat de bestaande programma`s van opleiding en `enablement` voor de Cloud infrastructuur, de software en diensten, inbegrepen het"Cloud Centers of Excellence" demoprogramma. Deze  kenniscentra, die wereldwijd in een honderdtal landen aanwezig zijn, kunnen de cloud technologieën tonen aan de klanten. Het beheer van de bezoekers wordt verzorgd door HP.

HP biedt ook nieuwe financiële prikkels die de partners moeten helpen om de verkoopskansen voor de CloudAgile dienstverleners veilig te stellen. Voor het jaar 2011 zegt Vicepresident Dave Donatelli dat HP 500 clouds aangemaakt heeft.

Het ServiceOne programma van zijn kant berust op drie verbintenissen: een bredere portefeuille beschikbaar voor het kanaal; de mogelijkheid voor de partners om HP diensten aan de klanten te verkopen;  en de verkoop/levering van HP diensten. Dit programma wordt nu uitgebreid met een nieuw model voor de ondersteuning van diensten, waarmee (enkel in storage) gekwalificeerde partners hun eigen diensten kunnen verkopen met de hulp van HP.

Volgens Adam Thew (Storage Channel Manager) is de grote verandering bij de storage dat de partners die HP diensten verkopen die voortaan ook zelf kunnen leveren. En na certificering kan de partner ook zijn eigen ondersteuning aanbieden (bijvoorbeeld voor herstellingen), dit alles met hulp van HP.

Packaged Consultancy

Johan Deschyffeleer (technology services) herinnert eraan dat de partners al sinds verleden jaar diensten konden aanbieden met toegevoegde waarde. Maar nu hebben zij ook de mogelijkheid om packaged consultancy diensten te verkopen. Europa zal trouwens een koploper zijn op vlak van het leveren van consultancy diensten.

Met de nieuwe Packaged Consulting Services kan het kanaal nu consultancy aanbieden zonder in gespecialiseerd personeel te moeten investeren. Deze diensten (cloud, storage en networking) hebben standaard vormen qua prijs en discount. De Packaged Consulting Services zijn beschikbaar vanaf 2.000 dollars. Een manier voor het kanaal om zijn dienstengamma uit te breiden. Johan Deschyffeleer ziet er "een springplank in voor wie in de waardeketen wil opklimmen".

Het tijdstip waarop het nieuwe programma beschikbaar is, varieert: HP Interchange werd uitgebracht tijdens de "Global Partner Conference" in Las Vegas, maar zal dit jaar  uitgebouwd worden, terwijl het HP ServiceOne Partner Support vanaf maart toegepast zal worden bij pilootpartners, met in de loop van het jaar een verdere uitbouw wereldwijd.

Show More
Back to top button
Close
Close