HP Personal Systems Group kiest in België voor Copaco

De distributeur Copaco wordt de nieuwe officiële verdeler van producten van de PSG groep in België. Dit gamma omvat pc`s voor zakelijk en privaat gebruik.

post-image-3

Copaco, dat soms voorgesteld wordt als de derde groothandel na de twee internationale giganten actief in België, wil zijn status als "one-stop-shop" (160 merken en 160.000 referenties) verstevigen, terwijl het ook het imago van dichtbij-zijn en de dienstverlening aan zijn kanaal wil behouden. Copaco (ook in Nederland en Frankrijk aanwezig) vervoegt daarmee Tech Data en Ingram, de historische verdelers van de fabrikant.

HP van zijn kant, dat een periode van besluiteloosheid achter de rug heeft die in 2011 bijna geleid heeft tot de verdwijning van de PC afdeling, moet zijn positie verstevigen tegenover een Apple dat door Canalys omschreven wordt als de belangrijkste pc-bouwer, dankzij het segment van de tablets.

Jurgen Janssens van Hewlett-Packard België geeft toe dat "wij op economisch vlak in een bewogen tijdperk leven, waar alles heel snel evolueert. Het is dan ook essentieel dat wij de nodige inspanningen doen om aan alle behoeften te beantwoorden, en gebruik maken van alle opportuniteiten die de markt biedt. Voor HP PSG was het nodig om in België en Luxemburg een HP PSG verdeler aan te duiden, in dit geval Copaco, om zo een betere dienstverlening te kunnen bieden aan onze klanten, onze markt beter te dekken, en onze ambities te realiseren".

Show More
Back to top button
Close
Close