De configurator van IT-verdeler EET Benelux breekt records

De configurator voor bestellingen van de groep EET zegt in oktober 2011 meer dan een miljoen koppelingen gemaakt te hebben tussen de duizenden producten die er in zijn online catalogus staan, bestemd voor het IT-kanaal.

post-image-3

Het is echt geen geheim dat de verkopers (zowel technici als logistiek) klagen over de manier waarop zij meestal accessoires en wisselstukken moeten bestellen voor computers en printers. Geen precizie, verwarring, traagheid, zijn de vaakst gehoorde kritieken over deze bestelsites. Dat er steeds meer modellen en reeksen komen  met verschillende onderdelen maakt het er niet eenvoudiger op.

EET Group beroemt zich erop dat het in 25 jaar tijd zijn configurator zodanig verfijnd heeft dat het een van de duidelijkste en meest volledige van de markt is.

Met drie simpele muisklikken kan men de reeks, het type en specifiek model van een product bepalen, waarna men gevoerd wordt naar de onderdelen en accessoires die erbij horen. En voor alle veiligheid zijn de zoekresultaten geïllustreerd met foto`s.

De configurator van EET heeft naar eigen zeggen referenties van 300 merken en 70.000 modellen (printers, pc`s, projectoren, telefoons, ...). Van de 350.000 verschillende artikels zijn er 61.000 gelinkt aan unieke producten, wat neerkomt op een totaal van meer dan een miljoen links tussen modellen en artikels.

De "Configurator" wordt gebruikt door 36.000 klanten en kan gratis in hun eigen backoffice systeem geïntegreerd worden. Volgens Barteld Casteleijn, CEO van EET, zouden 1.200 resellers al gebruik maken van zijn Configurator in hun eigen platform. Beweringen die men kan nagaan op  www.eet-benelux.be

Show More
Back to top button
Close
Close