Staat Brocade opnieuw te koop?

Na een eerste poging twee jaar geleden, zou de fabrikant van switches en routers Brocade opnieuw in de verleiding komen om zich aan de hoogste bieder te verkopen.

post-image-3

Volgens Wall street Journal is het de investeringbank Qatalyst Partners, die belast zou zijn met de investering, net zoals dat het geval was in 2009. Hewlett-Packard en Oracle hadden toen interesse betoond voor het bedrijf.

Volgens analist Brian Babineau (ESG) is het bekendmaken van dit nieuws geen toeval. "Ofwel wil men eventuele amateurs ervan verwittigen dat Brocade te koop gesteld wordt, ofwel wil men enkel aandacht vestigen op het bedrijf". Bijvoorbeeld om de aandacht te trekken van eventuele overnemers van over de grote plas... en dus Europa. Indien echter de info per ongeluk bekend gemaakt werd, dan zou dit de lopende onderhandelingen kunnen nekken. Maar dat is zelden het geval, zo verzekert de analist.
Deze tweede poging speelt zich in een geheel andere context af. Want sindsdien heeft HP al de switches en routers overgenomen van 3Com (einde 2009), en heeft IBM Blade in 2010 Network Technologies gekocht.

Dell en Oracle zijn ook mogelijke kandidaten. De eerste omdat hij zijn samenwerking met EMC stopgezet heeft (dat ook geïnteresseerd zou kunnen zijn). Maar er staan ook andere bedrijven te koop, zoals Enterasys Networks, Extreme Networks, of Arista networks... En het zijn niet de enigen. In twee jaar tijd heeft het aandeel Brocade hoogten en laagten gekend, ging het van 7,7 dollar in 2008 tot 2,1 om terug te klimmen naar 9,4 in oktober 2009. Om nu rond de 4,5 dollar te hangen.
Brocade kan rekenen op een kapitaalvorming van bijna 2,2 miljard dollar, maar vertoont een schuld die veroorzaakt werd door de aankoop van Foundry, dat EMC zou kunnen interesseren...
Kortom, helemaal niet simpel.
Op 31 oktober kondigde Brocade nieuwe Cloud functies aan voor de dienstverlenende bedrijven.

Show More
Back to top button
Close
Close