Het akkoord Dell-EMC... loopt (bijna) ten einde

Het partnerschap tussen de twee fabrikanten zal 10 jaar geduurd hebben, en geen jaar langer. Dell heeft zelf voldoende maturiteit verworven om het zonder de koploper in de storage te doen, en gooit de trossen los.

post-image-3

Dell heeft het akkoord niet vernieuwd waarmee het nochtans een omzetcijfer heeft kunnen behalen van meer dan een miljard dollar in midrange en entry level storage producten. Een samenwerking die winstgevend bleek voor de beide partijen; EMC haalde er tussen 8 en 9% van zijn inkomsten uit, en deze verkopen vertegenwoordigden 50% van de storage verkopen bij Dell. Het grootste deel (90%) bestond uit midrange systemen Clariion.

Na verloop van tijd heeft Dell zijn aanbod uitgebreid naar het hogere gamma, terwijl EMC de omgekeerde richting uitging met een entry level aanbod. Moraal: de overlappende gebieden veroorzaken een verhoogd risico op concurrentie. In minder dan 4 jaar tijd heeft Dell 2 miljard dollar besteed aan diverse overnames. Eerst Equalogic, daarna Exanet en Ocarina, om te eindigen met Compellent Technologies (een fabrikant van SAN oplossingen).

Het akkoord, dat in 2001 van start ging, werd twee keer vernieuwd, en moest normaal gezien duren tot in 2013, maar enkel de ondersteuning van bestaande installaties zal voortgezet worden. Daarna zal Dell zijn eigen producten aan zijn klanten aanbieden.

Show More
Back to top button
Close
Close