De App Stores zullen het traditionele IT channel overhoop gooien

Volgens het bureau Canalys zullen de App Stores het channel business model overhoop gooien in de volgende drie jaar. En dan vooral in het software universum.

post-image-3

Buiten de "hype" van de cloud computing, ziet Canalys in de groei van de App Stores de belangrijkste verandering die het verkoopsmodel van software voor het bedrijf zal ondergaan.

80% van alle ondervraagde EMEA channel partners stelt de "Software as a Service" voor als een grote opportuniteit voor hen.

Canalys beschouwt de App Stores als een van de beste platformen waarmee het channel inkomsten kan genereren binnen de Cloud (een onderzoek uitgevoerd in augustus dit jaar).

Voor Adam Daun, Chief Analyst bij Canalys, is de Cloud zelf geen sleutelfactor voor de software-industrie, in tegenstelling tot de App stores die hij omschrijft als "een mega trend". De andere trends om te volgen zijn de consumerisation (het gebruik van de IT toestellen van de personeelsleden binnen het bedrijf), de decentralisering van de IT, de wijziging van de softwarearchitectuur in de bedrijven, en tot slot het "Everyting-as-a-service" gegenereerd door de groei van de vraag naar software.

Volgens Adam Daum zal de IT eindelijk niet meer beschouwd worden als een rem op de flexibiliteit van bedrijven en zal zo opnieuw een partner worden bij de verandering.

Maar tegelijkertijd brengen tal van IT fabrikanten, zelfs grote klanten, hun eigen App Stores uit, en zetten zo het channel onder druk. Voor dat channel zal de oplossing liggen bij een overgangsperiode naar de ontwikkeling van gepersonaliseerde toepassingen en het beheer van App Stores. Een echte omwenteling.

Show More
Back to top button
Close
Close