Nero 11 komt in oktober

Ooit was Nero een "simpele" software om data te branden; sinds enkele jaren is het echter uitgegroeid tot een "multimedia suite". Maar bestaat er wel een markt voor dit soort "van-alles-wat" toepassingen?

post-image-3

30% van de IT gebruikers wijzigt en werkt met zijn content, legt Oliver Kentschke ons uit, communicatieverantwoordelijke voor de EMEA zone. En Nero werd juist ontworpen om muziek, foto`s en video`s te bewerken, maken, beheren, opslaan, omzetten, en...  te delen.

De nieuwe Nero 11 zal in twee versies uitkomen: Standaard (79 EUR) en Premium (99 EUR). De tweede versie ondersteunt het weergeven in Blu-ray (de basiseditie laat het branden in Blu-Ray toe), en synchronisatie met mobiele toestellen. De Premium versie biedt ook een uitgebreide waaier templates en speciale effecten, alsook 5 GB opslagruimte online.

Op Europees niveau plaatst GFK Nero in de Top 2 of 3 van de multimediaprogramma`s, verklaart de Belg Patrick Peeters, Senior Vice-President van het Verkoop Channel wereldwijd.

De eerste (qua inkomsten) is Adobe, en de twee anderen op het ereschavot zijn Nero en het Duitse Magix, gevolgd door Rokio, Corel, Cyberlink en anderen. "Maar in hoeveelheid zijn wij nummer 1", dringt Patrick Peeters aan.

Nero kende in 2010 nog een groei van meer dan 10%, maar dit jaar bracht een lichte achteruitgang: "Dat is omdat er begin dit jaar geen nieuwe producten aangekondigd zijn. Wanneer een product zes maanden bestaat, dan gaat de verkoop altijd vertragen. Het vernieuwingsgehalte van Nero in de retail is niet gekend, maar het bedraagt 50% op de website van de uitgever".

Want Nero heeft zijn eigen webshop. "Wij vermijden conflicten doordat wij dezelfde prijs toepassen als in de retail, zelfs hogere prijzen wanneer de retail promoties geeft. Het is een onvermijdelijke evolutie: de jongeren verkiezen de download boven het aankopen van doosjes".
In de Verenigde Staten was de online verkoop goed voor 60% van de activiteit, tegenover 50% in Europa (en in België). Nero 11 zal op 5 oktober beschikbaar zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close