Mobiele toestellen maken een besparing mogelijk van 38 dagen per jaar

Een efficiënter gebruik van mobiele toestellen zou de gebruikers van smartphones en tablets toelaten om tot 38 dagen per jaar te winnen. Een fenomeen dat het acroniem MET meekreeg (voor Mobile Economic Time).

post-image-3

 Het is ook hoog tijd voor de bedrijven om hun IT toepassingen aan te passen en een antwoord te bieden op de behoeften van de gebruikers. Dat is tenminste de theorie van Jayawardhena, professor aan de Universiteit van Hull, die het heeft over een tijdspatroon dat door de mobiele diensten gewijzigd wordt.

Die tijdsbesparing wordt gerealiseerd wanneer men online aankopen doet, informatie opzoekt, of contact legt met vrienden, zakelijke contacten of met de merken.

Maar de bedrijven hebben nog heel wat achterstand: een website alleen is niet meer genoeg, en wat er bestaat aan mobiele toepassingen laat nog veel te wensen over.

Het probleem zou veroorzaakt worden door het feit dat te weinig Belgische supermarkten een webshop hebben die ontworpen is voor het mobiele internet. Bij deze supermarkten kan men momenteel online boodschappenlijstjes opstellen, maar nog niet online betalen. En vaak moet men de boodschappen zelf nog gaan halen in de winkel.

De mogelijkheden van Mobile Economic Time moeten, volgens CA Technologies "de bedrijven wakker schudden".

Dirk Janssen, directeur van CA Technologies België, besluit hieruit dat "bedrijven die op het vlak van mobiele diensten kunnen innoveren, een groot aantal klanten kunnen binden, nieuwe markten kunnen ontginnen, en meer winst kunnen maken".

Back to top button
Close
Close