Het .eu domein doet het goed

Eurid, de "registrar" voor de .eu domeinnamen, kondigt een groei van de registraties met 12,3% aan voor het tweede semester 2011.

post-image-3

Een van de mogelijke redenen hiervoor is dat de registratiekantoren sinds 7 april 2011 .eu domeinnamen kunnen registreren voor een duur van maximaal 10 jaar.

.eu heeft het tweede trimester 2011 afgesloten met 3,35 miljoen geregistreerde domeinnamen, wat een stijging is met 4,2% tegenover het einde van Q2 2010.

Bij de meer dan een miljoen geregistreerde .eu domeinnamen blijft Duitsland koploper van het lijstje landen dat het meeste .eu domeinnamen bezit (een groei met 6%). België behoort tot de goede leerlingen met een stijging van 7%. Oostenrijk vertoont de meeste groei en deed het 15% beter dan in Q2 2010.

Een rapport dat Insight wijdde aan het gebruik van internationale domeinnamen (IDN) besluit dat men de online meertaligheid moet aanmoedigen. 82% van de ondervraagde domain registrars van het eerste plan meent dat het toevoegen van assistentie per e-mail de enige wijziging was die het gebruik van domeinnamen met niet-latijnse karakters zou verbeteren.

Het rapport van Eurid voor T2 2011 kan gedownload worden op: http://link.eurid.eu/reports

Back to top button
Close
Close