Google+ voegt een functie "negeren" toe

Het sociale netwerk Google+ biedt, naast de optie "blokkeren", nu ook een functie waarmee de internaut bepaalde personen kan negeren zonder dat die daarvan op de hoogte gebracht worden.

post-image-3

De leden van Google+ die hun "vrienden" willen negeren, kunnen dat voortaan doen dankzij een nieuwe functie. "Met deze optie is er slechts één stap nodig om komaf te maken met de meldingen van wat de ongewenste persoon gedaan heeft, of met een posting die men niet zien wil", vertelt Olga Wichrowska, software-ingenieur bij Google, in een blogposting.

"Zo kunnen de gebruikers van Google+ voortaan mensen negeren, buiten de reeds bestaande functie `blokkeren`, wat toch wat radicaal is". Zij herinnert er trouwens aan dat iemand "blokkeren" betekent dat die uit de kring vrienden verwijderd wordt, dat een "geblokkeerde" persoon niet ziet wat de gebruiker deelt, noch wat hij post.

Kathleen Ko, ook een ingenieur bij Google, meent van haar kant dat de functie "negeren" eigenlijk neerkomt op "ik ben niet geïnteresseerd", en dat, net als bij de optie blokkeren, de genegeerde persoon niet op de hoogte gebracht worden van deze actie. "In het echte leven zijn er personen die u niet kent, waarvan u niet houdt, of waarover u niet wil horen praten", vervolgt Olga Wichrowska. "Wij hebben besloten om onze leden de mogelijkheid te bieden om dit soort relaties te onderhouden".

De optie "Negeren" zal op verschillende plekken in Google+ beschikbaar zijn naast de functie "Blokkeren". De buttons staan op de pagina`s Cirkels, de stream met meldingen, en in de Google+ balk. Indien iemand zijn vervelende gedrag zou verbeteren, kan men de "negeren" optie opheffen door naar de tab "andere acties" op diezelfde Cirkels pagina te gaan. De leden van Google+ kunnen ook op hun beslissing terugkomen vanop de pagina Cirkels, en er mensen toevoegen die zij voorheen genegeerd hadden.

Véronique Arène
Meer info op: http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close