Facebook laat de Places over aan Foursquare

Het bedrijf van Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat het haar geolocaliseringsdienst Places stopzet. Een overwinning voor Foursquare?

post-image-3

Met Places, dat een jaar geleden gelanceerd werd voor mobiele toestellen, kunnen gebruikers "inchecken" wanneer zij op een bepaalde plek aankomen (café, restaurant, bioscoop, ...), en zo aan de andere leden van het netwerk hun geografische positie tonen.
 
In het begin werd dit als een ernstige concurrent beschouwd voor platformen als Foursquare of Gowalla, maar Places is eigenlijk nooit van de grond gekomen - de fans van geolocalisering bleven de concurrentie gebruiken. Er is trouwens een groot verschil, dat misschien zelfs een onoverkomelijk obstakel is, tussen zijn status updaten op Facebook, en in real time zijn handel en wandel tonen aan vrienden, die niet noodzakelijkerwijze allemaal echte vrienden zijn.
 
Dat is misschien waarom het sociale netwerk bijna tegelijkertijd aangekondigd heeft dat de gebruikers in de toekomst over meer controle zouden beschikken over de instellingen om hun boodschappen, foto`s of statusupdates te delen.
 
Nog een teken dat Google Plus Facebook niet helemaal onverschillig laat...

Back to top button
Close
Close