De CPC bij Facebook Advertising de hoogte in

De "cost per click" bij de Facebook Advertising regie is in de maand juni enorm gestegen. Een opmerkelijke verandering, die al tot enkele analyses leidt.

post-image-3

 Het SEM agentschap Netlash-bSeen wijst op een sterke opwaartse trend van de kost per klik bij Facebook advertising. "In enkele gevallen is de CPC (cost per click) zelfs verdubbeld in verhouding tot de voorbije maanden", vertellen de consultants van het agentschap. Het is misschien nog te vroeg om op basis van deze basic trend conclusies te trekken, maar de specialisten bij Netlash-bSeen konden toch enkele dingen vaststellen.

Om te beginnen zit het aantal Facebook leden in de hele wereld nog altijd voortdurend in stijgende lijn, ook bij ons, waar zich in het jaar 2011 alleen al 350.000 nieuwe leden geregistreerd hebben op het sociale netwerk! Hierdoor is er nu een totaal van 4,2 miljoen Belgen in het bezit van een Facebook profiel. Dit resultaat zorgt voor enorme opportuniteiten voor de online reclame, vooral wanneer men rekening houdt met de ontelbare mogelijkheden tot segmentering die dit de marketeers biedt, en met het groeiend aantal bedrijven dat nu de reclametools van Facebook Advertising in zijn mediamix gebruikt.

Facebook is met andere woorden een geduchte concurrent geworden voor Google Adwords. En dus kon het niet uitblijven dat de kost per klik steeg. Volgens de specialisten van Netlash bSeen "is het zelfs mogelijk dat de sterke stijging van de laatste weken blijft duren".

Uiteraard hangen de schommelingen van de CPC ook af van andere factoren, zoals de seizoenen of de activiteitensector. Zo is algemeen geweten dat de maanden mei en juni traditioneel uitstekende maanden zijn voor de reissector, wat uitlegt waarom in deze periode de CPC stijgt om reclame te maken gericht op mensen met interesse voor reizen. De periode van Sint-Valentijn (februari) is ook duurder om een boodschap te richten naar mensen die op Facebook "in een relatie zijn, verloofd of gehuwd".

De tijd zal leren of deze recente schommelingen tijdelijk zijn of niet.

Back to top button
Close
Close