Het Web blaast 20 kaarsjes uit!

Op 6 augustus zal het internet (het Web) exact 20 jaar oud zijn! Een uitstekende gelegenheid om zich te buigen over de toekomst van het internet, een toekomst die vooral op het vlak van beveiliging en privacy zorgen baart. Astroloog van dienst Stevan Stenudd ziet nog andere belangrijke veranderingen tegen 2040...

post-image-3

 Het internet viert zijn 20-jarig bestaan, althans bij de gewone gebruikers. Voor deze gelegenheid heeft Microsoft 10.000 surfers uit twaalf Europese landen ondervraagd over de toekomst van het internet, om te weten te komen welke evolutie zij verwachten tegen 2020. En in één klap door heeft het Amerikaanse bedrijf ook aan astroloog Stefan Stenudd gevraagd om de horoscoop te trekken van het internet.

Uit het onderzoek blijkt dat veiligheid de grootste bekommernis is van de internetgebruikers: 42% van de Europeanen vreest de controle over zijn privacy op het web te verliezen. In België bedraagt dit cijfer zelfs 79%. De surfers zijn echter niet alleen ongerust over hun privacy op het web, maar ook over de cybercriminaliteit. In België meent 54% dat de online criminaliteit onvermijdelijk nog zal toenemen, terwijl 71% tegelijkertijd meent dat het in de toekomst onmogelijk zal zijn om nog zonder het internet te kunnen.

Meer dan een kwart van de Belgen meent trouwens dat zijn online identiteit belangrijker zal worden dan zijn echte identiteit. Terwijl één persoon op twee in ons land vreest dat in de volgende negen jaar de kranten en tijdschriften verdwijnen, ten voordele van websites, apps en e-readers. Hetzelfde geldt voor fysieke winkels die, volgens de mening van een derde van de ondervraagden, baan moeten ruimen voor de webshops.

Wat toekomstverwachtingen betreft, hoopt de helft van de Europeanen en 28% van de Belgen dat het internet hen muziek, films, en games in hoge definitie zal brengen.

Astroloog Stefan Stenud, die zich baseert op de geboortedatum van het internet (6 augustus 1991) voorspelt dat "het internet een periode van grote veranderingen zal ondergaan, die in 2012 van start gaat om in 2017 te eindigen". Daarna zal het netwerk der netwerken minder gestoeld zijn op amusement, maar eerder een ongelooflijke tool worden voor professionele activiteiten. In 2025 zal er opnieuw een grote verandering geschieden, en zal het internet naar een gigantische encyclopedie evolueren. Het web zal dan aan belang inboeten, en zal door andere toepassingen voorbijgestreefd worden. Tegen 2040 zal het geleidelijk aan in onbruik raken".

Back to top button
Close
Close