Geen vakantie voor het internet!

De XXIe eeuw zal "online" zijn, of zal gewoon niet zijn... Als bewijs daarvan: 94% van de Europeanen blijft "connected" tijdens de vakantie. Terwijl de smartphone zelfs hun vakantiebestemming gaat bepalen!

post-image-3

Het is een feit: de moderne mens is, op de een of andere manier, gedoemd om voortdurend "connected" te zijn via zijn draagbare computer, smartphone of tablet. Ook tijdens de vakantie! Dat is tenminste wat een onderzoek uitwijst dat uitgevoerd werd door de Amerikaanse fabrikant Brocade (specialist in netwerken). Volgens dat onderzoek vertrekt 95% van de ondervraagde vakantiegangers in Europa om "uit te rusten", maar neemt hij minstens één toestel mee dat over een internetverbinding beschikt, om toch zijn mails  te kunnen lezen, online te spelen of de sociale netwerken te bezoeken. Erger nog: sommigen geven zelfs toe dat zij hun vakantie organiseren op basis van de zones met WiFi of 3G dekking!

Voeg hierbij nog een andere realiteit: het aantal gebruikers van mobiel internet stijgt voortdurend in België. Volgens het persbericht van Mobistar van 26 juli  is het aantal gebruikers van mobiel internet met 30,8% gestegen tot 122.019 op het einde van het eerste semester 2011 (een stijging met 28.737 gebruikers tegenover het jaar tevoren). Een cijfer waarbij men nog de toename  moet voegen bij de concurrerende operatoren.

Deze markt blijft dus een van de groeipijlers bij de operatoren. Vooral omdat het toegenomen gebruik van mobiel internet gepaard gaat met de verkoop van tablets en smartphones.

Back to top button
Close
Close