Wil Apple zijn VOD aanbod uitbreiden?

Apple richt zijn pijlen op een van de grote online videodiensten, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met Netflix.

post-image-3

Apple zou van plan zijn om (voor een onbekend bedrag) een bod te doen om Hulu te kopen. Dat vertelt Bloomberg, op basis van informatie die het bij twee "betrouwbare" bronnen dicht bij de protagonisten haalt. Informatie waarop de twee betrokken bedrijven geen commentaar willen geven.

Hulu, dat eigendom is van Walt Disney, News Corp, Comcast en Providence Equity Partners, staat sinds een maand te koop. Potentiële kopers zoals Yahoo, Microsoft en Google hebben al belangstelling getoond.

Apple, van wie de interesse voor videoproductie geen geheim is, zou met Hulu een krachtige strategische hefboom in handen krijgen. Hulu zou in augustus een miljoen abonnees moeten bereiken, en in 2011 goed moeten zijn voor een half miljard dollar. Een dergelijke abonnementsdienst betekent een uitstekende boost voor iTunes, dat zelf al over een commercieel model beschikt waarbij de gebruikers video content kunnen huren of kopen.

Meer algemeen zou Apple hiermee haar positie tegenover koploper Netflix kunnen verstevigen, dat de VOD markt in de Verenigde Staten domineert met 23 miljoen abonnees. Een online verkoopsmodel dat momenteel in Europa moeilijk kan doorbreken, bij gebrek aan akkoorden over de auteursrechten.

Back to top button
Close
Close