Een site heeft 3 seconden om zich op het mobiele toestel te vertonen... of bye bye!

Volgens een onderzoek dat Compuware uitvoerde onder de titel "What users want from mobile", gaan de  mobiele toepassingen in de fout door een te trage laadtijd, of een gebrek aan betrouwbaarheid. Een te lange laadtijd stuurt de gebruiker door naar... de concurrentie.

post-image-3

71% van de gebruikers van mobiel internet verwacht van websites dat zij even snel, minstens even snel, of sneller zijn op hun mobiele telefoon dan op hun computer thuis. In 2009 was die verhouding slechts 58%.

Bijna 60% van de gebruikers verwacht dat een website op het mobiele toestel in maximum drie seconden laadt, en 74% wil maximaal vijf seconden wachten voor de download van een individuele pagina. Zoniet verlaten zij de site.

Iets meer dan 80% van de gebruikers van mobiel internet zou websites vaker via de telefoon bezoeken, indien de toegang ertoe sneller en betrouwbaarder was.

En de mobiele gebruikers zijn veeleisend: indien een website of een toepassing niet meteen werkt, dan zijn de internauten weg. Een derde wendt zich dan tot de site van de concurrentie. Indien een website of een app niet meteen werkt, dan zal 8 op de 10 internauten niet meer dan twee bijkomende pogingen wagen vooraleer het de rug toe te keren.

De mobiele gebruiker is ook rancuneus. Een slechte ervaring op een mobiele website zorgt ervoor dat de gebruiker minder geneigd is om er terug te keren of hem aan te bevelen. Bijna de helft van de mobiele internauten zegt waarschijnlijk niet terug te keren naar een website waarvan de toegang op zijn telefoon stroef verliep.

Back to top button
Close
Close