Deze zomer meer oplichters op het internet?

Alle mogelijke sportfans, festival- en vakantiegangers zullen het belangrijkste doelwit worden van spam en "vishing" aanvallen. Wees dus voorzichtig!

post-image-3

BitDefender, uitgever van beveiligingsoplossingen, stelt dat de belangrijkste spamboodschappen in zomer 2011 betrekking zullen hebben op het boeken van vakanties en de bevestiging van de online aankoop van tickets. Het Online Threat Lab van de fabrikant verwacht een beduidende stijging van de fraudegevallen rond de verkoop van nagemaakte tickets op verschillende valse websites. Vergeet niet dat het nu het festivalseizoen is.

De belangrijkste thema`s die als lokaas moeten dienen in de boodschappen die de bedriegers versturen zijn: "Breng uw vakantie door onder de zon van Virginia Beach", "69 euro voor een week in Turkije, Spanje, Sardinië of Sicilië", "Bevestig uw ticket", of "Bevestiging van betaling". Indien het slachtoffer onlangs tickets bestelde, of een zoektocht ondernam naar een vakantie, dan bestaat het gevaar dat  hij de aangehechte bestanden  zal openen, die helaas virussen bevatten, of dat hij zal klikken op links die hem dan doorsturen naar sites waar zijn bankgegevens gestolen worden.

Ook "vishing" zou een zomertrend zijn. Daarbij ontvangt het potentiële slachtoffer een telefoontje dat zogenaamd afkomstig is van een reisagentschap, dat hem de kans geeft om een verblijf in Disneyland of elders te winnen. Trapt het slachtoffer erin, dan wordt hij gevraagd naar een website te gaan en daar een formulier in te vullen waardoor hij kans maakt om de prijs te winnen. Maar uiteindelijk draait de hele operatie rond het bemachtigen van zijn bankgegevens.

Back to top button
Close
Close