De "apps" doen hun intrede in het professioneel model

Op een bijeenkomst van de klanten van Sogeti Belux heeft Andreas Stostrom, directeur van het Appcenter van Sogeti, zijn visie uiteengezet op de integratie van mobiele apps in de manier waarop bedrijven werken.

post-image-3

Buiten zijn traditionele activiteiten biedt Sogeti via zijn Appcenter de mogelijkheid om apps te ontwikkelen voor gebruik in het bedrijf.

Andreas Stostrom heeft de laatste 18 maanden klanten van Sogeti uit de hele wereld ontmoet. En het is zijn conclusie dat er nu een gans nieuw kanaal bestaat voor de ontwikkelaars van een programma. Een kanaal dat berust op de appcenters. Net zoals bij de toepassingen voor het grote publiek.

Een eerste vaststelling, die algemeen gekend is: het gaat om tienduizenden apps per dag met gemiddeld een download van één betalende mobiele toepassing per maand en per persoon. Het systeem werkt zo goed dat de gebruiker, die gewoon is om apps voor zijn plezier te downloaden, nu ook van dezelfde faciliteit gebruik wil maken voor zakelijke toepassingen.

Andreas Stostrom zegt dat hij in de B2B wereld vastgesteld heeft  dat men ook daar toegang wil krijgen tot apps. Het is zelfs zo dat een app, gelanceerd door een bank zonder er reclame voor te maken, al snel duizenden keer gedownload werd. Een typische commerciële toepassing is bijvoorbeeld het fotograferen van een check of overschrijving met zijn smartphone, om de betaling meteen uit te voeren door middel van een mobiele app.

In een (zeer) grote bedrijf is de invoering van apps in het interne IT systeem er gekomen na de confrontatie tussen de vertegenwoordigers van de directie die een iPad hadden, en de IT verantwoordelijken die helemaal niets moesten weten van het idee om draagbare toestellen in hun infrastructuur te integreren. Die laatsten hebben 3 maanden tijd gekregen om de 50 apps te maken die het directieteam wenste.

Andreas Stostrom haalde ook twee grote trends aan: de groei van apps die ook extern gebruikt worden voor transacties, en parallel daarmee de  opkomst van interne apps voor personeelsleden, in het kader van de Business Intelligence.

Stostrom trekt er de conclusie uit dat drie technologieën een impact zullen hebben op de toekomst: de mobiele apps, Business Intelligence, en sociale samenwerking. "Deze drie technologieën zullen elkaar voeden en doen versnellen. Vergeet niet dat de twee besturingssystemen, Lion van Apple vanaf deze zomer, en later Windows 8 van Microsoft, zich ook richten naar mobiele toestellen".

Back to top button
Close
Close