Elektronische portefeuille? Neen, bedankt!

Terwijl iedereen het nog maar alleen heeft over de nieuwe smartphones met NFC, wil amper 21% van de gebruikers zijn mobieltje als betaalmiddel gebruiken.

post-image-3

Het onderzoek slaat weliswaar op Amerikaanse gebruikers, maar de trend zorgt toch voor ongerustheid. De studie, uitgevoerd door Retrevo Pulse bij 1000 gebruikers uit alle leeftijden, toont aan dat van de 79% die niets wil weten van Near Field Communication, 53% niet geïnteresseerd is in telefoons als betaling, en 26% niet weet wat NFC betekent.

Het is dus de technologische onwetendheid van de gebruikers waarmee de fabrikanten en de e-commerce operatoren geconfronteerd zullen worden. Want uiteindelijk blijkt uit de studie dat in het beste geval slechts 25% van de gebruikers graag zijn aankopen zou doen met een telefoon-portefeuille. De jongeren zijn trouwens iets meer vragende partij dan de meer dan 50-jarigen, maar het verschil is niet groot.

Zoals te verwachten valt is het de veiligheid van de technologie waarvoor men het meest beducht is. Experimenten zoals het "Wallet initiative" van Google in samenwerking met verschillende telecomoperatoren, en dat van Apple met zijn volgende iPhone 4S die een NFC chip zou bevatten, zouden het debat moeten heropenen. De studie geeft trouwens aan dat de bezitters van een iPhone meer open staan voor mobiele betalingen dan de gebruikers van Android. Maar de markt heeft nog wat tijd: de betaling per NFC zou pas over 3 jaar echt ingeburgerd moeten raken.

Back to top button
Close
Close