Limonetik wil haar online betaalplatform uitbreiden

Bij haar tweede fondsenwerving heeft Limonetik 5,1 miljoen euro opgehaald. Het is de bedoeling van het bedrijf om haar alternatieve online betaalsysteem te verkopen in nieuwe Europese landen.

post-image-3

Limonetik biedt al drie jaar een oplossing aan voor betaling op het internet waarbij gebruik gemaakt wordt van andere technieken dan de traditionele bankkaarten. Dit systeem voegt er namelijk getrouwheidsprogramma`s en vooraf betaalde kaarten aan toe. Daardoor kan de online handelaar alternatieve betaalopties aanbieden en getrouwheidssystemen. Een maand geleden heeft Microsoft een van haar vier Finance-Innovation Trofeeën uitgereikt aan Limonetik, voor haar systeem voor het betalen van aankopen op het internet met niet-bancaire betaalmiddelen.


Met het monetair systeem dat de naam "Limoney" meekreeg, kan men op e-commerce sites meer betaalwijzen aanbieden zonder dat dit tot dure programmeerkosten leidt. Het economisch model van Limonetik berust op affiliatie, waarbij het haar inkomsten haalt uit het heffen van een commissie op elke transactie. Deze oplossing is gebaseerd op een web proxy, waarmee het online betaalsysteem geïntegreerd kan worden in gelijk welk webshop platform.

Tot de sites die deze oplossing gebruiken behoren Pixmania, Cdiscount en Priceminister. De markt voor de alternatieve betaling wordt geschat op 18 miljard euro voor heel Europa. (TechCrunch)

Back to top button
Close
Close