eBay breidt haar e-commerce tools uit

Met de overname van het open source e-commerce platform Magento wil eBay meer flexibiliteit en controle bieden bij de aanmaak van middelgrote webshops.

post-image-3

Magento, dat op zijn terrein een echte specialist is, stelt bijna 300 mensen tewerk in Los Angeles, en heeft een cliënteel van duizenden online winkels. Het zal de taak van Magento zijn om eBay te helpen zijn "X.commerce" concept te ontwikkelen, dat omschreven wordt als een open e-commerce platform.

Buiten de tools waarmee men design, content en functies van een webshop kan creëren, biedt de software van Magento ook een dashboard aan dat tools bevat voor het beheer van content, voor merchandising en marketing. Deze tools zullen wereldwijd aangeboden worden.

Volgens IDC zal eBay met deze aankoop webshops kunnen aanbieden die beter geschikt zijn voor de gewone detailhandel, en dan vooral wat het mobiele  betreft, de betaling en verwerking van bestellingen. De grote bedrijven zullen echter niet zoveel profijt hebben van de integratie van Magento. Om ook hen te bereiken heeft eBay besloten om een ander bedrijf te kopen, GSI Commerce, waarvan de online winkels gebruikt worden door Adidas, Calvin Klein, Levi`s, Godiva of Toys R Us. Volgens Gartner zal de uitdaging voor eBay er juist in bestaan deze twee bedrijven binnen haar eigen aanbod te integreren, zonder daarbij verwarring te wekken.
In het derde trimester zou de aankoop afgerond moeten zijn.

Back to top button
Close
Close