Het commercieel gebruik van mobiele telefoons

Na een enquête volgens dewelke Android (nog) niet klaar is voor de near-field microbetaling, brengt de uitgever van beveiligingsproducten Bullguard een tegengesteld bericht uit, en verzekert dat NFC weldra  gebruikt zal worden voor betalingen, het afhalen van geld en het online inchecken bij vluchten. Kortom, iedereen is akkoord, behalve over de timing.

post-image-3

Volgens BullGuard lijdt het geen twijfel dat de betalingen per telefoon in omvang zullen toenemen dankzij Near Field Communications. Verschillende betrokken partijen zoals Google en Visa zijn trouwens al met testen begonnen. En het wordt mogelijk om een betaling te doen door zijn mobiele telefoon te bewegen voor een speciale scanner.

Een tweede toepassing van NFC zou draaien rond het afhalen van geld bij een bank. De First National Bank in Zuid-Afrika laat haar klanten al toe geld af te halen via hun mobiele telefoon, zonder gebruik van codekaarten of kredietkaarten.

Het inchecken bij vluchten is de derde toepassing waarvoor mobiele telefoons gebruikt zullen worden. British Airways maakt al gebruik van mobiele instapkaarten voor de iPhone, BlackBerry, en Android toestellen. De telefoons kunnen ook gebruikt worden voor reservaties, veiligheidscontroles en het inschepen.

De grote hinderpaal voor de inburgering van NFC blijft de veiligheid. Een recente studie herinnert eraan dat de gebruiker bereid is om deze techniek voor draadloze betaling te gebruiken, doch enkel indien hij ervan overtuigd is dat zijn gegevens niet geschonden zullen worden. Wat nog geen uitgemaakte zaak is.

Back to top button
Close
Close