Europese e-commerce: debat uitgesteld tot 22 juni 2011

De richtlijn over de consumentenrechten, waarvan sommige passages de Europese e-commerce wel eens zouden kunnen omgooien, zal pas op 22 juni gestemd worden door de EU-raad en het Europese Parlement.

post-image-3

Een federatie van 8 landen (België, Spanje, Finland, Frankrijk, Nederland, Italië, het V.K. en Denemarken) is op zoek naar een blokkerende minderheid tegen deze tekst die gedeeltelijk is gebaseerd op de bestaande Duitse wetgeving.

In de tekst worden slechts een aantal passages geviseerd, waarvan de belangrijkste: de verplichting om te leveren binnen 27 Europese landen, een bedenktijd voor de consumenten van 14 werkdagen wanneer ze online een product of dienst kopen. De bedenktijd gaat in wanneer de consument het product ontvangt. Wordt besloten het product terug te sturen, dan draait de webwinkel bij producten boven de 40 euro, op voor de terugzendkosten. Ook het feit dat de bedenktijd ingaat wanneer de consument het product ontvangt, kan niet rekenen op goedkeuring van de Europese webwinkelorganisaties.

Back to top button
Close
Close