De Belgische internet-economie is 10 miljard euro waard!

De Boston Consulting Group (BCG) heeft voor het eerst de omvang van de Belgische internet-economie berekend. Volgens het rapport was de markt in 2099 8,6 miljard waard, of 2,5% van het BBP.

post-image-3

Daarmee heeft ons land een achterstand op de andere Europese landen. Maar het internet wordt een groeimotor voor onze economie en zal tegen 2015 groeien tot 4,6% van het BBP, goed voor een waarde van 20 miljard euro.

Dit percentage blijft lager dan dat in andere Europese landen zoals Groot-Brittanië (7,2%) of Nederland (4,3%).

Het rapport van de The Boston Consulting Group toont ook aan dat ongeveer 60% van de 8,6 miljard euro die de Belgische interneteconomie waard is, afkomstig is uit de e-commerce. Meer dan 23% van de e-commerce aankopen in België worden uit het buitenland aangeleverd.

De Belgische ondernemingen actief in de interneteconomie stellen ongeveer 28.000 personen te werk. Dat is meer dan in de energiesector.

Volgens het rapport ontwikkelen KMO’s die actief het internet gebruiken, zich vier keer sneller en verkopen ze 40% meer aan het buitenland dan KMO’s die online minder actief zijn.

Te noteren dat slechts 33% van de Belgische KMO’s het internet gebruiken om goederen en online diensten te promoten en te verkopen. Dat is minder dan in Nederland (46%) of Groot-Brittanië (66%).

Back to top button
Close
Close