Online winkels: de impasse tussen Apple en Google

Dit jaar zal Apple meer dan driekwart van alle inkomsten van mobiele winkels voor zijn rekening nemen, maar de groei van Google (Android) maakt het mogelijk om kostenloos marktaandeel te winnen. Dat is de conclusie van een recente studie gerealiseerd door iSuppli.

post-image-3

De gecombineerde inkomsten van de vier voornaamste mobiele eStores (Apple, Google, RIM en Nokia) vertegenwoordigen momenteel 78% van de markt, en 3,8 miljard dollar dit jaar (volgens een rapport van HIS iSuppli gepubliceerd op 3 mei).

De App Store van Apple alleen al draait een omzet van 2,91 miljard. Dat is goed voor 76,6% van de volledige markt, die in 2011 geschat wordt op 10,3 miljard. Als de bevindingen van iSuppli correct zijn, zullen de inkomsten van de App Store stijgen met 63,4%.

Volgens Jack Kent – een iSuppli-analist in mobiele media, zal Apple zijn leiderschap behouden tot in 2014. Tegen dan zal Apple nog 60% van de 8,3 miljard aan mobiele inkomsten voor zijn rekening houden. Google daarentegen zal dit jaar vier keer sneller groeien dan Apple… 

De grote afwezige in het rapport van iSuppli voor 2011 is Windows Marketplace van Microsoft. Deze studie bevestigt de andere bevraging die reeds op ChannelWorld.be werd gepubliceerd afgelopen vrijdag.

Back to top button
Close
Close