Een magische mobiele betaaloplossing?

DigiMo zegt dat het de ontwikkeling van de “eerste echte mobiele betaaloplossing” heeft afgerond. En dat het reeds een ontmoeting gehad heeft met een aantal Amerikaanse webgiganten om deze oplossing voor te stellen.

post-image-3

Deze mobiele betaaloplossing vereist geen enkele software- of hardware-aanpassing, noch op gebied van POS, noch op gebied van mobiele randapparatuur, verzekert DigiMo. De terminals kunnen PC’s zijn, een tablet, smartphone, maar ook een eenvoudige draagbare 2G-telefoon.

Concreet moet de consument zich online voor de dienst registreren en zijn voorkeur voor betaalmethode en zijn telefoonnummer ingeven. Vervolgens krijgt hij een PIN-code toegestuurd waarmee hij zijn aankopen bij deelnemende winkeliers kan betalen.

Deze dienst richt zich tot de “online giganten”, de kredietkaartondernemingen en de mobiele operatoren die op zoek zijn naar een mobiele betaalmethode op grote schaal, zonder grote investeringen te moeten doen op vlak van verkoopspunten. Dit systeem laat ook de integratie van getrouwheidsprogramma’s toe, waaronder reductiecoupons en interactieve kortingen.

DigiMo zegt dat het alle beveiligingsaspecten respecteert, met inbegrip van de vertrouwelijkheid op vlak van klantgegevens. Om dit betaalsysteem te gebruiken, hoeft men niet over  een smartphone van de laatste generatie te beschikken: 2G volstaat.

Back to top button
Close
Close