Europees Parlement verhoogt de bescherming van e-shoppers

Het Europees Parlement in Straatsburg heeft een reeks amendementen ingediend over de rechten van de consumenten, voor een grotere bescherming van de online shoppers.

post-image-3
De afgevaardigden pasten het wetsvoorstel van de Europese Commissie licht aan, maar kondigden niettemin aan dat ze hun positie op een later tijdstip zouden afronden, met het oog op “het sluiten van een akkoord met de andere lidstaten”. Via deze reeks amendementen willen Europese verkozenen de rechten van de consumenten vergroten, met name in termen van informatie, levering, retourtermijn of kosten van verzending.

Het Parlement wil dat de verkopers hun kopers duidelijk informeren over de totale prijs van de goederen en diensten, ook over de “verborgen” en “additionele” kosten. Tot slot zal aan de handelaars ook gevraagd worden de diensten of goederen te leveren binnen de 30 dagen na de bestelling. Na deze periode kan de consument afzien van zijn aankoop.

De nieuwe regels voorzien ook een periode van 14 dagen retourtermijn voor de verkoop op afstand. De handelaars zullen eveneens geen verzendingskosten meer mogen aanrekenen indien het product meer dan 40 euro kost.

Relaxnews 
Meer informatie op http://www.lemondeinformatique.fr 
Back to top button
Close
Close