Een applicatiewinkel bij Mobistar, maar geen gesubsidieerde gsm

Een iPhone aan één euro? Dat zal je nooit bij Mobistar zien. Maar de mobiele operator is wel van plan een soort AppStore voor Mobistar TV te lanceren

post-image-3
Benoit Scheen, die dinsdagmiddag te gast was op de conferentie van BMMA (Belgian Marketing & Media Association), en die CEO is van de mobiele operator, heeft bevestigd dat zijn bedrijf nooit "gesubsidieerde" mobiele telefoons zal aanbieden, zoals men die vindt bij onze buren in Frankrijk. "Sommige concurrenten doen dat, maar volgens onze berekeningen vertegenwoordigt het slechts 5% van de markt. Er bestaat geen economisch wonder: wil een operator een smartphone aan één euro kunnen aanbieden, dan moet hij dat kunnen inhalen met het abonnement. De Belgische gebruiker echter verkiest formules met een minimale verplichting, zoals het succes aantoont van onze voorafbetaalde kaarten van 15 euro".
 
Nog tijdens zijn toespraak heeft Benoit Scheen een tip van de sluier gelicht over de volgende ontwikkelingen bij Mobistar TV, het platform van Mobistar voor digitale tv dat in september van start ging. Dat zal ook een "Mobistar Store" bevatten, een winkel met toepassingen (zoals de AppStore van Apple) waarmee de Mobistar TV-abonnee nieuwe interactieve tools ("widgets") kan toevoegen aan zijn tv-scherm. Tot de eerste partners die aangekondigd werden behoren de sociale netwerken Facebook, Twitter en Netlog, Dailymotion (de videosite waarvan Orange, het moederhuis van Mobistar, zopas 49% verworven heeft) alsook het muziekplatform Tunify.

Benoit Scheen heeft tot slot ook bevestigd dat de drie mobiele operatoren momenteel zouden samenwerken aan een "gemeenschappelijke standaard" voor  betalingen via GSM, een stap vooruit die tegen het einde van dit jaar concrete vorm zou moeten krijgen.(ODD)
Back to top button
Close
Close