De elektronische identiteitskaart als betaalmiddel

Aankopen doen met je elektronische ID, vanaf nu is het mogelijk. Een wereldwijde primeur is dit, mogelijk gemaakt door twee Brusselse bedrijven, Loyaltek en Proxyclick.

post-image-3
Met deze technologie, IDPay genoemd, kan de e-ID gelinkt worden aan verschillende bancaire betaalmethoden (lopende rekening, credit card…) of niet-bancaire (Proxyclick, prepaid kaarten…).

Aan de kassa moet de klant zijn ID-kaart in een elektronische terminal steken, en het te betalen bedrag valideren met de PIN-code van zijn e-ID. De betaalterminal en de IDPay-software, ontwikkeld door Loyaltek, maken automatisch de verbinding tussen de ID-kaart en de te debiteren rekeningen.

In de virtuele Proxyclick-kantine kunnen werknemers van de onderneming Yara hun maaltijden betalen met hun identiteitskaart en hun Proxyclick-rekening. Deze laatste kan aangevuld worden met cash geld, een bankkaart of via maaltijdcheques. In de toekomst kan dit systeem worden toegepast in andere contexten, zoals in scholen, ziekenhuizen, op culturele evenementen enz. (ODD)
Back to top button
Close
Close