MIXX Awards: Brand Awareness, de resultaten!

In de categorie « Brand Awareness » kaapte TBWA goud weg voor zijn campagne « London virus » (Eurostar). Nascom behaalde zilver voor de campagne « Oven roasted nuts” » (Pepsico/Duyvis) en Duval Guillaume Antwerpen/Modem kreeg brons voor de campagne « The Blow Job » (Ché).

post-image-3
Gold: « London Virus »  - Eurostar - TBWA/ Cherry and Cake

Alhoewel dichtbij blijft Londen toch voor de helft van de Belgen een nog onbekende reisbestemming. Studies tonen echter aan dat vrienden en familie de meest betrouwbare informatiebron zijn bij de keuze van een reisbestemming. Uitgaande van die vaststelling heeft het agentschap TBWA de kaart van de "buzz" getrokken om ervoor te zorgen dat de reizigers zelf de vectoren worden van de publiciteit. En zo werden er 300 "Londen Virus" kaarten uitgedeeld om aan evenveel koppels een reis naar de Britse hoofdstad aan te bieden. Geniaal idee: de kaarten kunnen vervolgens aan vrienden doorgegeven worden, om voluit het virale effect van het concept aan te wakkeren. Het resultaat is een complete (activering van alle online en offline marketingkanalen) en eerlijke campagne, gebaseerd op een handig mechanisme: de radio kondigt de komst van een virusepidemie aan. De besmette nieuwssites geven de symptomen van het "London virus" door, de mediapartners verspreiden het virus door middel van de "London virus" kaarten, met aanspreekplekken op Facebook, enz.
Het idee dat een persoon het ticket aan een ander doorgeeft, kadert perfect in de basis van de campagne: de ervaring met het product. Het werd bovendien heel mooi uitgevoerd. Mond-tot-mond reclame in het echte leven, en daarbuiten!

Silver: « Oven roasted nuts »  - Pepsico/Duyvis  -  Nascom

Hoe in het hele land een buzz doen ontstaan rond een nieuwe variëteit van gegrilde pindanootjes? Door heel simpel 185.000 staaltjes op de juiste manier uit te delen. Vandaar het idee om ze uit te delen in de meest trendy bars van het land, en de boodschap te verspreiden via de sociale netwerken en offline promo`s, om de gebruikers maximaal te betrekken. De gesprekken aan de toog deden de rest om de campagne te laten freewheelen.
Het hele concept draaide rond het idee om met een wedstrijd tussen bars te werken, in plaats van zich rechtstreeks via het internet tot de gebruiker te richten. Het virale effect werd dus versterkt door deze piramidale marketing... Het geheel werd bekroond met de juiste uitvoering, relevant en coherent. De slimme tactiek wierp zijn vruchten af: in 9 weken tijd ontving de site 130.000 unieke bezoekers en een totaal van 213.000 bezoeken. En alle pindanootjes waren opgesmuld...

Bronze: « The Blow Job » – Ché - Duval Guillaume Antwerp/Modem

Ché is naar eigen zeggen het favoriete magazine van het "mannelijk" publiek in Vlaanderen. Om zijn 10e verjaardag te vieren had de uitgever besloten iets spectaculairs te doen - geen pralines aan te bieden, maar wel de lezers uit te nodigen om op een speciaal hiervoor gecreëerde minisite de rokjes van zeer sexy modellen op te lichten!
Als kers op de taart vereeuwigde een foto het "moment suprême" via de camera van de internaut. Door die foto dan te delen op Facebook, Twitter, kon men een jaarabonnement op het magazine winnen. Mannen zijn nu eenmaal mannen... Met enkel een e-mail, een snuifje reclame en enkele banners hebben meer dan 1.000 personen zich aan het indiscrete spel gewaagd in amper een dag tijd, en meer dan 50.000 in een week. De kaap van de 100.000 werd nu bereikt! Een simpele, maar efficiënte realisatie met een goed technologisch idee als sleutel. Elementen die geholpen hebben om het virale effect van de campagne te laten lukken, en die inspeelden op de humoristische en erotische toon die eigen is aan Ché.
Back to top button
Close
Close