Ogone staat te koop

De Europese specialist in electronische betalingen zoekt een financiële oplossing om zijn activiteiten uit te breiden op internationaal vlak. De verkoop wordt geleid door Crédit Suisse.

post-image-3

Met de goede resultaten van Ogone in 2009 ligt een verkoop in de lijn van de verwachtingen. Met zo’n 25.000 e-commercanten in zijn portefeuille, is Ogone één van de sleutelbedrijven in de Europese sector van beveiliging van online betalingen. Ogone heeft zowel grote accounts in haar portefeuille als e-retailers met meer standaardbehoeften.

Oprichters Harold Mechelynck en Thierry Pierson hebben elk zo’n 40 procent van het bedrijf in handen. Het bedrijf E-Merge, de investeringsmaatschappij van Laurent Drion en Gregory Hedo, is investeerder van het eerste uur en beschikt over de grootste participatie (30%). De overige 30 procent zit verdeeld over 3 partijen: La Compagnie Centrale – dochteronderneming van de groep Josi – en zakenduo JG Zurtrassen en Grégoire de Streel.

In termen van resultaten, passeerde Ogone de kaap van 20.000 e-retailers in juli 2009. Het netto-resultaat bedroeg in 2006 nog 2,5 miljoen euro met 7.000 klanten in portefeuille. De winst in 2009 was 3 keer groter: 7,5 miljoen euro en een zakencijfer van om en bij de 25 miljoen euro.

Nu zijn er verschillende pistes mogelijk… “De zoektocht naar een grotere wereldwijde geloofwaardigheid bestaat in verschillende opties, waaronder de verkoop van onze activiteiten aan een bedrijf met internationale allure,” werd ons bevestigd bij Ogone. In andere woorden bestaat deze mogelijkheid uit een gedeeltelijke of volledige verkoop van Ogone. Ook het aangaan van een partnerschap behoort tot de mogelijkheden. Onder de mogelijke overnemers circuleren namen als Atos Worldline (Banksys), Global Payments, TSYS of First Data. Ook private equity-partijen zouden zich hebben gemeld. “Maar op dit moment liggen alle opties nog open,” klinkt het bij Ogone.

Ogone heeft vestigingen in België, Nederland, Frankrijk Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk en biedt meer dan 100 banken gecertifieerde interfaces die meer dan 40 verschillende internationale betalingsmethoden kunnen behandelen, zoals Visa, MasterCard, American Express en Diners Club.

Back to top button
Close
Close