Driekwart van de consumenten koopt cadeaus voor de feestdagen online

68% van de consumenten koopt dit jaar hun cadeaus voor de feestdagen online, hetgeen een stijging betekent van 46% in vergelijking met 2 jaar geleden.

post-image-3

Tegelijkertijd waarschuwt Webroot consumenten voor een sterke stijging van het aantal internetbedreigingen in aanloop naar het nieuwe winterseizoen. Consumenten moeten vooral voorzichtig zijn met het aanklikken van zoekresultaten in de bekende zoekmachines. Cybercriminelen zijn erg actief met het verspreiden van links in zoekmachines die doorklikken naar valse internetpagina’s.
52% van de consumenten gebruikt een zoekmachine om online cadeaus te zoeken. Twee op de vijf consumenten vertrouwt op de resultaten op de eerste zoekpagina, terwijl dit juist een belangrijk doelwit is van cybercriminelen. Daarnaast gebruikt 12 procent een openbare draadloze internetverbinding om online te shoppen. Dit maakt het voor cybercriminelen eenvoudig wachtwoorden en andere persoonlijke informatie te stelen.

Ook via sociale netwerksites worden steeds vaker diverse vormen van malware gesignaleerd. De bekende Koobface-worm, die via leden van sites als Facebook, Twitter en Myspace probeert gevoelige informatie zoals creditcardgegevens verzamelt, komt sinds de zomer 15 procent meer voor, aldus het Threat Research Team van Webroot.

Back to top button
Close
Close