Nieuwe start voor Newpharma.be

De wetgeving met betrekking tot de verkoop van geneesmiddelen op het internet heeft lange tijd verhinderd dat de e-commerce in dit marktsegment van de grond kwam.

post-image-3

De promotoren van de site www.newpharma.be kunnen ervan meespreken: zij werden met hun neus op de realiteit (en de traagheid) van de wetgevende machten in ons land gedrukt.

Maar nu lijkt de situatie eindelijk in de goede richting te ontwikkelen: België heft zopas de online verkoop gelegaliseerd van geneesmiddelen zonder voorschrift. En meteen worden 1.700 geneesmiddelen toegevoegd aan de 15.800 producten die reeds te koop waren op de site www.newpharma.be. Sinds zij op 6 november 2008 aan de pers voorgesteld werd heeft de site een maandelijkse groei van haar omzetcijfer neergezet van 45%.

"De verzendkosten vormen niet echt een belemmering. In 3 maanden tijd bevatte het gemiddelde boodschappenmandje slechts 60,49 euro, (dus duidelijk lager dan de 75 euro die vereist zijn voor een gratis levering). Heel wat patiënten hebben al verschillende keren besteld (tot 8 keer in minder dan 3 maanden). De grootste bestelling tot nu toe (leveringskosten inbegrepen) was er een voor 422,71 euro, en de kleinste voor 9,3 euro", verkondigde een verheugde Christian Ludewig, Commercieel Directeur bij DPD Belgium.

Back to top button
Close
Close