Obama investeert in modernisering internet

De nieuwe Amerikaanse president Obama zal de komende jaren miljarden investeren in het moderniseren van het internet. Dit is een onderdeel van zijn economisch hervormingsplan.

post-image-3
De Verenigde Staten staan pas op de vijftiende plaats wat betreft breedbandinternet. En dat vindt Obama niet kunnen. "Hier, in het land waar het internet is uitgevonden zou ieder kind de kans moeten hebben online te gaan. Die kans krijgen ze zodra ik president ben." Hij presenteerde enkele fundamenten van zijn economische hervormingsplan. De aankomende president investeert in de infrastructuur van zijn land. In het bijzonder gaat het om: overheidsgebouwen energiezuiniger maken, wegen en scholen.

De voorzitter van de media- en telecomtoezichter FCC, Kevin Martin, wil ruimte in de ether vrij maken voor een landelijk dekkend draadloos netwerk. Dat zou op basaal niveau gratis internet voor iedereen in de VS moeten garanderen. Binnenkort veilt de Amerikaanse overheid spectrum. Daarbij zou Martin aan bieders vragen om een kwart van de bandbreedte beschikbaar te maken voor zijn plan. Zodoende zou 95 procent van de bevolking toegang tot gratis draadloos internet moeten kunnen krijgen.
Back to top button
Close
Close