Shein voert zijn juridisch offensief tegen Temu verder op

Shein, wereldwijde koploper in fast fashion, versterkt zijn juridisch gevecht met zijn Chinese rivaal Temu. Het beschuldigt die laatste van namaak, diefstal van handelsgeheimen en consumentenbedrog. Shein heeft nu een nieuwe klacht ingediend in de Verenigde staten, wat een escalatie betekent in de rivaliteit tussen de twee giganten.

post-image-3

Shein, een van de wereldwijde koplopers in fast fashion, heeft onlangs zijn juridische acties tegen zijn Chinese rivaal Temu nog verhoogd. Het beschuldigt die laatste van namaak, diefstal van handelsgeheimen en consumentenbedrog. Deze nieuwe klacht, die in de Verenigde Staten ingediend werd bij de districtsrechtbank van Columbia, betekent een verdere escalatie in de rivaliteit tussen de twee bedrijven. Verleden jaar werd al een eerste juridische slag geleverd in Illinois voor gelijkaardige inbreuken.

Beschuldigingen van bedrieglijke handelspraktijken
Shein beweert dat Temu niet alleen een simpel online verkoopplatform is, maar dat het de activiteiten van zijn verkopers streng controleert en hen aanzet om sterproducten van Shein te kopiëren. Temu wordt er ook van beschuldigt de identiteit van Shein te misbruiken op de sociale media, om de gebruikers zo te lokken naar zijn eigen site, waar echter geen enkel authentiek product van Shein beschikbaar is. Met deze praktijken kon Temu volgens Shein zijn positie op de markt versterken, ten koste van de reputatie van Shein.

Potentiële repercussies en reacties
Shein eist schadevergoeding en terugbetaling van de illegale winsten die Temu gemaakt heeft, maar wil ook bekomen dat de commerciële praktijken die als oneerlijk en illegaal beschouwd worden, verboden worden. De klacht berust op het feit dat Pinduoduo, het zusterbedrijf van Temu, door de Amerikaanse autoriteiten al gekenmerkt werd als een belangrijke speler in namaakgoederen, wat de beschuldigingen tegen Temu nog versterkt.

Temu van zijn kant verwerpt deze beschuldigingen met kracht, het beweert dat Shein de aandacht wil afleiden van zijn eigen juridische problemen rond inbreuken op intellectueel eigendom. Dit juridisch steekspel zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de fast fashion sector, en het zou de regels voor mededinging en de bescherming van intellectueel eigendom kunnen beïnvloeden voor deze markt in volle bloei.

Back to top button
Close
Close