Een fondsenwerving van 300 miljoen dollar voor Deepl

Voorbije woensdag kondigde het bedrijf Deepl, dat in het Duitse Keulen gevestigd is, een kapitaalronde aan van 300 miljoen dollar, wat haar waarde op 2 miljard dollar brengt.

post-image-3

Dit initiatief moet de manier wijzigen waarop bedrijven uit de hele wereld met elkaar communiceren. Deepl heeft deze 300 miljoen dollar opgehaald bij een financieringsronde onder leiding van Index Ventures.

Dankzij deze stijging van zijn waardering wordt de start-up het hoogst gewaardeerde artificiële intelligentiebedrijf van Duitsland. Met zijn meer dan 100.000 betalende klanten, buiten de vele gebruikers van de gratis versie, wil de vertaalsoftware deze fondsen investeren in research en innovatie om zijn waaier AI-communicatietools te ontwikkelen.

Meespelen met de grote jongens
De start-up uit Keulen, die in 2017 gelanceerd werd, verovert zo een plaats bij de grote jongens, naast giganten als Google en OpenAI. Het bedrijf onderscheidt zich met zijn taalmodellen die speciaal ontworpen werden voor tekstverwerking, waardoor de software zijn vertaal- en redactiecapaciteiten kon verbeteren.

Jarek Kutylowski, oprichter en CEO van Deepl, verklaarde aan de krant L’Echo: “Wij naderen een keerpunt in de explosieve groei van AI, waarbij bedrijven die zich haasten om de technologie te implementeren, het onderscheid beginnen te maken tussen het mode-effect en betrouwbare systemen die reële problemen van bedrijven oplossen. De investering vindt plaats in het meest cruciale jaar tot nu toe in de evolutie van Deepl, wat bewijst dat onze AI-taaltechnologie een cruciale rol speelt door complexe taaluitdagingen te overwinnen waarmee organisaties vandaag de dag wereldwijd geconfronteerd worden.”

Back to top button
Close
Close