Alibaba onder streng toezicht in België

De Chinese e-commerce site wekt de aandacht van de Belgische geheime diensten. De e-commerce gigant wordt er namelijk van verdacht om gevoelige informatie te delen met Peking en hij wordt door België onderworpen aan verhoogde waakzaamheid.

post-image-3

Het magazijn, sinds 2021 in Luik gevestigd, is het enige van het bedrijf dat in de Europes Unie ligt. Het heeft een oppervlakte van 30 000 m² en vergemakkelijkt de doorvoer van de bestellingen van Europese gebruikers.

Twee jaar na zijn vestiging blijft het e-commerceplatform echter onder toezicht van de VSSE, de Belgische inlichtingendienst, omwille van vermoedens van spionage door de Chinese overheid. De VSSE bevestigt haar waakzaamheid te verdubbelen omwille van de Chinese wetgeving die vereist dat bedrijven van het land gegevens aan de overheden doorgeven.

Alibaba bevestigt dat het geen informatie aan Peking doorgeeft. Het garandeert dat alle data die door zijn Europees platform gegenereerd worden, in Duitsland opgeslagen worden, in een datacenter dat toebehoort aan zijn cloud-filiaal.

Bron: L’Usine Digitale
 

Back to top button
Close
Close