Het mysterie van het algoritme van de Shorts video’s eindelijk onthuld!

In een interview, afgenomen door René Ritchie, geeft Todd Sherman, de maker van Shorts, ons tips om de zichtbaarheid van dit nieuwe formaat te vergroten.

post-image-3

Volgens BDM geeft de Director of Shorts Products Management toe dat er een verschil in algoritme bestaat tussen de korte formaten en de lange content. Dat onderscheid is te wijten aan het feit dat langere video’s gekozen kunnen worden door de gebruikers, in tegenstelling tot Shorts.

Bovendien verschilt de manier waarop de views geteld worden erg van die voor langere films. In tegenstelling tot de shortform-gigant wordt enkel rekening gehouden met views bij Shorts wanneer de gebruiker ervoor kiest om de content te bekijken. Dit systeem waarborgt de content creator dat de populariteit van zijn film niet aan het toeval te wijten is. Het blijft echter onmogelijk om meer details te weten te komen, omdat YouTube meer informatie weigert te geven om elke manipulatie van het algoritme te voorkomen.

Maar hoe kan u dan de zichtbaarheid van uw Shorts verhogen?
In tegenstelling tot wat u zou denken, is de lengte van de video niet cruciaal, zolang die in verhouding blijft met de content, net zoals het tijdstip van posting geen impact heeft.

Zoals u kan raden is het de prioriteit van het platform om Short onder aandacht te brengen die kwalitatief zijn voor de gebruikers.

 

Back to top button
Close
Close