Anthropic, concurrent van OpenAI, haalt opnieuw 300 miljoen dollar op

Het Amerikaanse bedrijf, een concurrent van OpenAI, kondigde een nieuwe financieringsronde van 300 miljoen dollar aan. Antropics blijft stijgen de belangstelling dankzij de creatie van zijn artificiële intelligentie, vergelijkbaar met ChatGPT.

post-image-3

De Amerikaanse start-up Anthropic, opgericht door voormalige kaderleden van OpenAI, gaat opnieuw over tot een financieringsronde. Sinds zijn oprichting in 2021 blijft Antropics voortdurend investeerders aantrekken, wat het bedrijf momenteel op een waardering  brengt van meer dan 4 miljard dollar.

Sinds februari is Anthropic trouwens begonnen met de commercialisering van zijn artificiële intelligentiemodellen bij andere bedrijven, zoals Robin AI of Quora, het Amerikaanse vraag-en-antwoordplatform. Een grote stap voorwaarts voor het bedrijf die het begin aanduidt van de monetisering van zijn verschillende modellen.

De Amerikaanse start-up heeft eveneens een chatbot gemaakt, Claude, die nu nog in experimentele fase zit. De conversationele robot zou in de volgende maanden beschikbaar worden.

Back to top button
Close
Close