Frontale impact tussen Lauren Hublet en Mathieu Michel

Een jaar nadat hij bij de Digital Minds kwam geeft de directeur van BeCentral, Laurent Hublet, zijn ontslag via een brief die gericht is aan Mathieu Michel en de Premier.

post-image-3

Het hoofd van de Brusselse campus legt daarin uit wat hem tot deze beslissing bracht. Op 9 februari 2022 werd er met de Digital Minds een plan uitgewerkt dat de 10 digitale prioriteiten omvat. Een strategie die nooit uitgevoerd werd en evenmin voorgesteld werd aan het publiek. Integendeel: Laurent Hublet vertelt dat er heel wat beslissingen genomen werden die ingaan tegen de afspraak die in het begin gemaakt werd.

De directeur van BeCentral verwijst ook naar het voornemen om een authenticatie-app te maken die de concurrentie aangaat met Itsme, of nog om het sociaal telecomtarief te verhogen tot 19 euro. Daarbij komt ook nog de programmawet, die voorziet dat softwareontwikkelaars uitgesloten worden van het fiscaal regime van auteursrechten.

Deze verschillende zaken hebben Laurent Hublet ertoe aangezet om zijn ontslag te geven. Momenteel is het niet duidelijk of andere Digital Minds zijn voorbeeld gaan volgen.

Back to top button
Close
Close