Cisco 30 jaar in België: dit zijn de meest markante feiten

Cisco, de marktleider in netwerkcommunicatie, is dertig jaar actief in ons land.

post-image-3

In 1992 opende Cisco een Belgisch filiaal, met vestiging op de Louizalaan in Brussel. Acht jaar eerder, in 1984, lieten twee medewerkers van de Universiteit van Stanford voor het eerst computers met elkaar communiceren. Ze richtten datzelfde jaar Cisco Systems op. Hun technologie bleek later cruciaal voor bedrijfsnetwerken en ook voor de routering van het commerciële internet (het world wide web ontstond in 1989). Een overgrote meerderheid van internetleveranciers maakt nog steeds gebruik van technologie van Cisco om het internet bij u in huis of op kantoor te krijgen.

Na de opening in 1992 groeide Cisco België uit tot een van de grotere filialen van Silicon Valley-bedrijven in Brussel, met vandaag nog steeds ruim vijfhonderd medewerkers. Cisco huisvest in onze hoofdstad een van de drie zogeheten Technical Assistance Centres (TAC) in Europa. Daarvan zijn er in totaal slechts vijftien in de wereld. Het TAC helpt Cisco-klanten uit de hele EMEA-regio met technische productvragen, 24 uur per dag. Er werken veertig verschillende nationaliteiten.

De oprichting van ons filiaal in Brussel is cruciaal geweest voor onze ontwikkeling in Europa”, zegt Arnaud Spirlet, General Manager van Cisco België. “Het Brusselse TAC was onze eerste technische helpdesk buiten de VS. Het laat ons toe om klanten over de hele wereld bij te staan volgens het follow-the-sun principe. Maar de voorbije dertig jaar is onze entiteit ook commercieel van strategisch belang geweest voor Cisco, met alle Europese instellingen en hoofdkwartieren in Brussel. Changing the way people work, live, play & learn uit 1997 blijft nog steeds overeind: Cisco staat klaar om een strategische rol te spelen in het internet van de toekomst, in het hybride werken en in cybersecurity - overal ter wereld. En dus ook in België.” 

Back to top button
Close
Close