Israël, koploper in medische platformen

Israël heeft 1700 life-science bedrijven, waaronder een groot aantal medische start-ups die artificiële intelligentie en monitoring-technologie in de kijker zetten.

post-image-3

De start-up Viz.ai, opgericht door David Gola, is de eerste gespecialiseerde triagesoftware voor hersenbloedingen. Het systeem maakt gebruik van artificiële intelligentie om de specialisten in het ziekenhuis te verwittigen, die dan radiologische beelden ontvangen op hun smartphone via een app. De software wordt wereldwijd al door meer dan 1.100 ziekenhuizen gebruikt.

Een tweede start-up, Pulsenmore, is een app die gebruikt kan worden door zwangere vrouwen. De software stuurt foetale echo’s vanop afstand door naar de smartphone van de arts, die de patiënt moet begeleiden bij het hanteren van het toestel. Het is een software waarmee overbodige bezoeken aan de arts vermeden kunnen worden. Hij werd ontwikkeld tijdens de Covid-19 pandemie.

Tot slot is er Biobeat, gespecialiseerd in het opvolgen op afstand: hiermee kan men metingen doen van de bloeddruk of de ademhalingsfrequentie via een patch of een smartwatch. De app werkt op basis van medische data, sensoren en camera’s.


Back to top button
Close
Close