Micledi start met de ontwikkeling van augmented reality brillen

De Belgische spin-off Micledi Microdisplays (dat gesteund wordt door de universiteit van Leuven) ontwikkelt in samenwerking met QustomDot de microLED-technologie voor gebruik bij augmented reality brillen.

post-image-3

MicroLED is de technologie die OLED en LED opvolgt. De efficiëntste eigenschappen ervan zijn de energie-efficiency, een hogere helderheid vergeleken met de twee voorgangers, snelheid, bestand tegen temperatuurschommelingen en het gebruik van micrometers.

Micledi Microdisplays is specialist in de ontwikkeling van kleine schermen die gebruik maken van microLED en in het onderzoek naar augmented reality brillen. Volgens de oprichters van de spin-off zijn de augmented reality brillen heel veelbelovend.

Micledi werkt samen met QustomDot in het kader van research naar de transformatie van basiskleuren in licht (blauw, rood en groen) om die te transformeren naar een palet dat gebruikt zal worden voor het creëren van afbeeldingen.

Grondstoffen die vaak gebruikt worden bij het maken van augmented reality brillen zijn cadmium, lood en kwik. Micledi echter vermijdt het gebruik ervan, want die elementen zijn schadelijk voor de mens.

Andere bedrijven, waaronder Samsung en Sony, zijn ook actief in het maken van augmented reality brillen, met gebruik van microLED. Micledi en QustomDot kunnen rekenen op de steun van IMEC, een van de zeldzame onderzoekscentra waar men deze nieuwe technologie kan testen. Zij krijgen ook de steun van de Vlaamse overheid. Tegen 2024 willen zij het project finaliseren om op termijn performante en duurzame brillen te kunnen aanbieden.

Back to top button
Close
Close